Tel.: +421 915 797 203 (SK) | +36 30 595 4636 (HU). E-mail: hemala@hemala.eu

Általános Szerződési Feltételek

1. Általános feltételek

1.1 Az értékesítő vállalat: HEMALA TRADE, spol. s r. székhellyel: Staničná 23/22, 94501 Komárno, amely a Nyitrai Kerületi Bíróság kereskedelmi nyilvántartásában szerepel, rész: Sro, beillesztendő szám: 1565 / N
Cégazonosító: 34125728
ÁFA-azonosító: SK2020401152
Adóazonosító: 2020401152
HÉA-fizetők vagyunk
Számlaszám: SK 23 0200 0000 0032 5007 7653, Valuta HUF.
SWIFT: SUBASKBX
Képviselte: SZARKOVÁ MÁRIA, riaditeľka,
Kapcsolattartó: Ing. LADISLAV SZARKA, értékesítési képviselő
Tel. kapcsolattartó személy száma és e-mail címe: +421915797203, helga.lehocz@hemala.eu
1.2 A vevő minden olyan természetes vagy jogi személy, aki bármilyen módon kapcsolatba lép az eladóval az eladó által kínált áruk megvásárlásával.
1.3 Bármely természetes vagy jogi személy, aki bármilyen módon kapcsolatba lép az eladóval azzal a feltétellel, hogy az eladó az árubeszerzésre irányuló szándékkal értékesített termékeket árusít.
1.4 Az eladó online áruházának weboldalán és a megrendelés megerősítésénél a vevő elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételeket.
1.5 Jelen Üzleti Feltételek és kikötések az új Üzleti feltételek kiadásáig érvényesek.


2. Az áruk megrendelése

2.1 Az árukat a vevő a következő módon rendelheti el:
(a) egy bevásárlókosáron keresztül az eladó weboldalán, személyesen vagy telefonon.
2.2 A megrendelés elküldésével a vevő vállalja, hogy átveszi a megrendelt árut, és megfizetik az árukra megállapított árat.
2.3 A megrendelt megrendelést az eladó 48 órán belül e-mailben visszaigazolja, és ezzel egyidejűleg értesíti a vevőt a rendelkezésre állásról és a szállítási dátumról.Minden megerősített megrendelés kötelező!
2.4 Az eladó vállalja, hogy a megrendelésnek megfelelően szállított szállítmányt a szállítmány helyes típusára és mennyiségére szállít.
2.5 A megbízó a megrendelést követő 14 napon belül bármikor visszavonhatja a megrendelést. A megrendelő telefonon vagy e-mailben törölheti a rendelést. A visszavonási feltételek teljesítésének ellenőrzése után az eladó e-mailen vagy telefonon megerősíti a megrendelő megbízásának lemondását. Ha a megrendelt áruért fizetett összeg már kifizetésre került, az eladó a pénzt visszaadja a vevő bankszámlájára, vagy más módon átadja, amellyel egyetért.
2.6 Az eladónak jogában áll törölni a rendelést, ha a megrendelt árut nem lehet biztosítani. Ebben az esetben a vevő azonnal visszaküldi a teljes kifizetett összeget, vagy a vevő beleegyezésével helyettesítő termékeket vagy más megoldásokat kínál.Az eladónak jogában áll törölni a megrendelést is, ha nem tud kapcsolatba lépni a vevővel (helytelen névjegyzék, nem érhető el ...).


3. Árak

3.1 Az eladó ÁFA-fizető.
3.2 A megrendelés alapköltsége az áruszállítás árának a vevő által választott szállítási módnak megfelelően. Az ár a megrendelt áruk összsúlyából származik, és az aktuális árfolyam többnyire közvetlenül a sorrendben látható. az árat az eladó számítja ki, és a megrendelés előtt értesíti a vevőt. A csomagolás a szállítási ár tartalmazza.


4. Kifizetések

4.1 A vevő az árut készpénzben, vagy előlegszámla alapján az eladó számlájára fizetheti. A benyújtott megrendelés alapján az eladó előre számlát bocsát ki, amelyet e-mailben küldünk. Ezt a kifizetést a vevő a következő módon teheti meg:
a) átutalási megbízást a számlájáról,
b) közvetlen készpénzbetétek az eladó számláján,
c) készpénz
4.2 A fizetés forintban lehetséges.
4.3 Az adószámlát (számlát) az eladó a vevőnek az áru kézbesítését követően küldött e-mail formájában küldi meg.


5. Szállítási feltételek

5.1 Szállítási határidő az áru a megrendelés az eladó a legtöbb esetben 5 munkanapon belül, miután a rendelés visszaigazolását, a maximális szállítási idő 20 munkanap, vagy megállapodás a vevő lehet hosszabbítani. A szállítási idő és a szállítás időpontját informálja a vevőt az eladónak a visszaigazoló e-mail Cey. Ha a vevő értesítették a határidő meghosszabbítását a lehetőséget, hogy megszünteti a megrendelés szakaszával összhangban 2.5 képezik.
5.3 Az áru kerülnének azonnal megrendelést megerősítő és teljesítéséről valamennyi feltételét eltávolítását.
5.4 Pred termékértékesítés felveszi a kapcsolatot az ügyfél e-mailben.


6. Az áruk szállítása

6.1 Az eladó biztosítja áruszállítás oly módon, hogy a vevő választja (ahol ez lehetséges, amelyek eltérő típusú termékek) a rendelkezésre álló lehetőségek a következők érdekében:
a) futárszolgálat,
b) az áru gyártójának szállítása
c) a kereskedő szerződéses partnere által történő szállítás.
6.2 A begyűjtés helyét a megrendelő határozza meg. Teljesítésére irányuló szállítási minősül termékértékesítésnek a kijelölt helyre.
6.3 Az áruk megfelelően csomagolva és biztonságosak. A vevő köteles ellenőrizni a sértetlenségét az áru átvétele szállítmányt.
6.4 Az áruk együtt szállítása. Az eladó is szállított áru használati utasítás és garanciajegy, ha szükséges a természet az árut.
6.5 árut az eladó felelősséggel csak kézhezvétele után a vevő. Áruk kell tekinteni lefoglalt a vevő által az idő, amikor az írásbeli megerősítést a szállításról.
6.6 Az eladó nem felelős a késedelemből megrendelt árut a vevő vétkes hordozók. Mert vétkes kárt rakományt szállító teljes mértékben felelős hordozót. Ilyen esetekben megoldható az eladó szállít az új termékeket a vevő kifizetése után minden kár hordozót.
6.7 Abban az esetben, nagyobb érdeklődést lehet, hogy van egy áruhiány és így a megrendelt árut tudunk szállítani több csomagban, a postaköltséget és a csomagolás ára, mint egy csomagban.


7. Visszavonás a megrendelt rendelésből

7.1 A vevő szerint a törvény című, indoklás nélkül, hogy megszünteti a megbízás teljesítését (a törvény szerint „a szerződés„, ha a vevő átvette az árut) számított 14 napon belül a szállítás időpontját.
7.2 A visszatérítésnek:
a) sértetlen,
b) teljes (beleértve a tartozékokat, dokumentációt, ...)
c) mellékelve a mellékelt átvételi elismervényt.
7.3 Ha a vevő úgy dönt, hogy visszaküldi az árut az Általános Szerződési Feltételek 7.1. Pontja szerint, köteles:
a) írásban a kapcsolatot az eladóval a kérelem visszavonása érdekében, adja meg a rendelés számát (változó jel), a vásárlás dátumát és a számlaszámát a visszatérítést.
b) megküldi az árut vissza a címet az eladó - áruk tanácsolják, hogy küldjön egy bejegyzett, biztosított és a megfelelő csomagolás a szállítás során keletkezhettek a leírás, ragasztás vagy más minőségromlás az eredeti csomagolás és a termék is (az eladó felelős semmilyen kárért, a rakományt fuvarozás közben) .
c) az áruk visszaküldésének megfizetése (postaköltség, biztosítás, stb.).
7.4 Amennyiben a körülmények bekezdésben foglalt 7,1-7,3 ilyen feltételeket és átvételekor a visszaküldött áru, az eladó köteles:
a) visszaküldi az árukat,
b) hogy visszatérjen a vevő időszakon belül 14 napon megszünteti a megbízás teljesítését a teljes árat fizetett az áru, kivéve a szállítási díjat.
7.5 Abban az esetben, meghibásodása feltételek bármelyike pontban szereplő 7,1-7,3 ilyen feltételek nem fogadja kivonását az eladónak a rend és az áruk visszafizetésre kerül vevő költségére vissza.
7.6. Visszavonása megbízás végrehajtása nem lehetséges homlokzati vakolat, akinek színárnyalat volt kiagyalt a követelményeknek a vevő.


8. Jótállások és követelések

8.1 panaszok kezelésére irányadó feltételek meghatározott egyedi áruk, a kereskedelmi törvénykönyv és a vonatkozó rendelkezéseket a Ptk és a különleges előírások.
8.2 A garanciális időszak valamennyi áru kínálnak az online áruház eladó 24 hónap kivéve, ha azok a tulajdonságok nem teszi lehetővé az ilyen biztosíték (építési kötőanyagok, vakolatok, beton, stb), és ez az információ feltüntethető a csomagoláson. A hibákért való felelősség gyakorlásához (követelés) mindig elegendő a vásárlás igazolása (csatolt számla). Jelenleg a vásárlást igazoló céljából a panasz elegendő, még ha kapott garancialevél, de elvesztette az ügyfél.
8.3 A garancia nem vonatkozik a felhasználás által okozott tárgy (vagy azok részei) szokásos kopására.
8.4 A reklám Vevő köteles teljesíteni a panasz, hogy tiszta, mechanikailag hibátlan, egy példányt a számla, szállítólevél. A vevőnek meg kell adnia a hiba leírását az árukkal együtt.
8.5 REKLÉSI ELJÁRÁS:
8.5.1 Amint lehetséges, értesítsen erről e-mailben vagy telefonon a termék hibájából.
8.5.2 Küldje el a terméket az eladó címére
8.6 ÖSSZEEGYEZTETHETŐSÉG ÉS ÖSSZETÉTELEK:
8.6.1 Panaszokat és javaslatokat kell küldeni e-mailben a címünkre helga.lehocz@hemala.eu, vagy írásban a székhelyét felett.
8.6.2 Kapott panaszokat és javaslatokat próbálják megoldani azonnal, nagyon bonyolult esetekben a maximális időtartamát indítvány 30 napig.


9. Alternatív vitarendezés

9.1 A fogyasztónak joga van a kapcsolatot az eladóval, és kérje helyreállító intézkedéseket, amennyiben nem elégedett azzal, ahogyan az eladó emlékeztetett panaszát vagy ha úgy véli, hogy az eladó megsértette a jogait. A fogyasztónak joga van, hogy egy alternatív vitarendezési (a „javaslat”) alternatív vitarendezési szervezet, ha az eladó, hogy kérje a nemleges választ, vagy nem válaszolt 30 napon belül a feladás időpontját.
9.2 A benyújtott javaslat az illetékes alternatív vitarendezési szervezet, az általa választott a listáról honlapján a Gazdasági Minisztérium - http://www.mhsr.sk.


10. Adatvédelem

10.1 Minden rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat, hogy ügyfelei számára a vásárlói rendelés áru vagy regisztráció keresztül online áruház Web épület gyűjtött, feldolgozott és tárolt törvénnyel összhangban. 122/2013 Z.z. Adatvédelmi nyilatkozat (a „látszólagos d”). A rendelkezés a személyes adatok akkor jelentkezik, ha küld egy megrendelést vagy regisztrálsz egy ügyfél számlájára, és az információkat kell tartalmaznia a megrendelőlapot, vagy a regisztrációs űrlapot.
10.2 Megrendelés küldése, a vásárlói szerződés megkötésével az ügyfél a törvénynek megfelelően ad. sz. 122/2013 Z.z. hozzájárulása az eladó, hogy a feldolgozás, a begyűjtés és a személyes adatok tárolásának céljából az adásvételi szerződés, rendelési űrlapok és a kapcsolódó ügyfél-kommunikáció, hanem a sikeres végrehajtását annak érdekében, hogy a teljesítése céljából szerződés vezetése vonatkozó feljegyzések (pl. a panaszok kezelése, számviteli és stb.), addig, amíg ő nem fejezi ki a feldolgozással kapcsolatos megtagadását. A személyes adatok feldolgozása az alábbiak szerint történik: név, vezetéknév, cím, telefon, e-mail. Az Ügyfélnek joga van személyes adataikhoz való hozzáférésre, a javításhoz való jogukra, beleértve az ilyen adatokra vonatkozó egyéb jogokat is. Az eladó nem tesz közzé és nyilvánosságra személyes ügyféladatok bármely más személy, kivéve a szállítást végző vállalatok az árut, amelyre a személyes adatokat az ügyfelek a szükséges minimális mértékben céljából áruátvétel.
10.3 regisztrációjával ügyfélszámla interneten keresztül bolt épület ügyfél vállalja, hogy megfeleljenek a törvény. 122/2013 Z.z. a személyes adatok védelméről a forgalmazó vagy harmadik fél, mint közvetítő által kijelölt társaság szerint a fenti törvény, folyamat, gyűjtésére és tárolására ügyfelek személyes adatokat az ügyfelek számára a nyilvántartásban. Vevő is végző ügyfél regisztrációs és / vagy ellenőrző hajlandó fogadni hírek bármilyen formában megrendelés elküldése, adja meg az eladónak hozzájárulását a feldolgozás és ezek használatát a személyes adatainak a promóciós és marketing adatszolgáltatásért üzleti partner eladóval céljára promóciós és marketing, és ugyanabban az időben egyetért azzal, hogy az eladó és vagy harmadik felek, akikkel a cég arra a következtetésre jutott a szerződéses megállapodások, az ügyfél küld kereskedelmi kommunikáció elektronikus úton, az a törvény értelmében. No. 147/2001 Coll. a reklámról és a jogról. sz. 610/2003 Coll. az elektronikus kommunikációról. Személyes adatok feldolgozása, amennyiben: vezetéknév, keresztnév, születési idő, lakcím, telefonszám, e-mail, a nemek.
Az Ügyfélnek joga van személyes adataikhoz való hozzáférésre, a javításhoz való jogukra, beleértve az ilyen adatokra vonatkozó egyéb jogokat is.
10.4 Az eladó nem tesz közzé és nyilvánosságra személyes ügyféladatok bármely más személy, kivéve: szállítást végző vállalatok az árut, amelyre a személyes adatokat az ügyfelek a szükséges minimális mértékben céljából áruátvétel.
Hozzájárul ahhoz, hogy a személyes adatok feldolgozása és elküldése kereskedelmi információ megadása határozatlan időre, és lehet bármikor visszavonhatja a szabad és kifejezzék bizonyos kifejezések címzett írásbeli eladó, postai úton, telefonon vagy elektronikus úton, e-mail info@internetovestavebniny.sk. A személyes adatok feldolgozásához való hozzájárulás visszavonásával az ügyfél regisztrációja is törlésre kerül.
Az ügyfélnek joga van. sz. 122/2013 Z.z. különösen a személyes adatok feldolgozása tekintetében:
Az Ügyfél az Eladó írásbeli kérésére jogosult a következőket megkövetelni:
a) annak megerősítése, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat feldolgozzák-e vagy sem,
b) egy általánosan érthető formában tájékoztatást a személyes adatok feldolgozása az információs rendszer hatálya alá tartozó, a 15. § bekezdés. 1 pont. a) -e) pont, a második-hatodik pont; A határozat kiadása az 5. bekezdés szerinti jogosult személy megtanulni a folyamat feldolgozása és kiértékelése műveletek
c) egy általánosan érthető formában pontos információkat a forrás, ahonnan kapta a személyes adatok feldolgozására,
d) egy általánosan érthető formában listát a személyes adatok feldolgozására,
e) a feldolgozás alatt álló, helytelen, hiányos vagy elavult személyes adatok kijavítása vagy felszámolása,
f) azon személyes adatok felszámolása, amelyek feldolgozása véget ért; ha feldolgozás tárgyát képezik, a személyes adatokat tartalmazó hivatalos iratok kérhetik a visszatérésüket,
g) megsemmisítése a személyes adatok feldolgozásra kerülő esetén törvénysértés,
h) zárolását, mert a hozzájárulás visszavonása lejárta előtt ideje annak érvényességét, ha a szabályozó személyes adatokat dolgoz fel az ő hozzájárulásával az érintett személynek.
Az Ügyfélnek írásbeli kérésére az Ügyfélnek jogában áll az Eladó ellen kifogást emelni:
a) feldolgozását a személyes adatok, ami azt jelenti, hogy azok, vagy kerülnek feldolgozásra direkt marketing célokra beleegyezése nélkül, és még kérni.


11. A végleges információ

11.1 A szolgáltatásnyújtás felügyeletét a Szlovák Kereskedelmi Ellenőrzés (SOI) végzi,
SOI Felügyelőség a Pozsonyi Régió számára
Prievozská 32, P.O. Box 5,820 07 Bratislava 27
Műszaki Termékfelügyeleti és Fogyasztóvédelmi Főosztály
11.2 Az Általános Szerződési Feltételeket és az azok alapján kötött összes értékesítési szerződést a Szlovák Köztársaságban hatályos jogszabályok szabályozzák.


Obchodné podmienky

1. Všeobecné podmienky

1.1 Predávajúcim je spoločnosť: HEMALA TRADE, spol. s r. o, so sídlom: Staničná 23/22, 94501 Komárno, ktorá je zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Nitra , oddiel: Sro, vložka číslo: 1565/N
IČO: 34125728
IČ DPH: SK2020401152
DIČ: 2020401152
Sme platcovia DPH
Číslo účtu: SK 23 0200 0000 0032 5007 7653, Mena HUF.
SWIFT: SUBASKBX
Zastúpená: MÁRIA SZARKOVÁ, konateľka,
Kontaktná osoba: Ing. LADISLAV SZARKA, obchodná zástupca
Tel. číslo a e-mail kontaktnej osoby: +421915797203, helga.lehocz@hemala.eu
1.2 Kupujúcim je každá fyzická alebo právnická osoba, ktorá akýmkoľvek spôsobom kontaktuje predávajúceho s úmyslom kúpy tovaru, ktorý predávajúci ponúka.
1.3 Kupujúcim je aj každá fyzická alebo právnická osoba, ktorá akýmkoľvek spôsobom kontaktuje predávajúceho s požiadavkou, aby jej predávajúci zaobstaral tovar, ktorý nemá zaradený v ponuke, s úmyslom kúpy tohto tovaru.
1.4 Používaním web-stránok internetového obchodu predávajúceho a potvrdením objednávky dáva kupujúci súhlas s týmito Obchodnými podmienkami.
1.5 Tieto Obchodné podmienky sú platné až do vydania nových Obchodných podmienok.


2. Objednávanie tovaru

2.1 Tovar môže kupujúci objednávať nasledovne:
a) prostredníctvom nákupného košíka na web-stránkach predávajúceho, osobne alebo telefonicky.
2.2 Odoslaním objednávky sa kupujúci zaväzuje prevziať objednaný tovar a zaplatiť za tovar dohodnutú cenu.
2.3 Odoslanú objednávku potvrdí predávajúci do 48 hodín emailom a zároveň oznámi kupujúcemu dostupnosť a termín dodania tovaru. Všetky potvrdené objednávky sú záväzné!
2.4 Predávajúci sa zaväzuje dodať správny druh a množstvo tovaru v dohodnutej cene podľa objednávky.
2.5 Zrušenie objednávky je zo strany kupujúceho možné do 14 dní od objednania tovaru bez udania dôvodu. Kupujúci môže zrušiť objednávku telefonicky alebo e-mailom. Po overení splnenia podmienok zrušenia objednávky potvrdí predávajúci kupujúcemu storno objednávky e-mailom alebo telefonicky. V prípade, že už bola suma za objednaný tovar uhradená, predávajúci zašle peniaze späť na bankový účet kupujúceho, alebo ich doručí iným spôsobom, ktorý si spolu dohodnú.
2.6 Predávajúci má právo zrušiť objednávku v prípade, keď nie je možné zabezpečiť objednaný tovar. V takomto prípade kupujúcemu ihneď vráti uhradenú sumu v plnej výške, alebo mu ponúkne náhradný tovar, alebo iné riešenie, ak s tým kupujúci súhlasí. Predávajúci má právo zrušiť objednávku tiež v prípade, ak sa nemôže skontaktovať s kupujúcim (chybne uvedené alebo neuvedené kontaktné údaje, nedostupnosť, ...).


3. Ceny

3.1 Predávajúci je platcom DPH.
3.2 K základnej cene objednávky je pripočítaná cena za dopravu tovaru podľa toho, aký spôsob doručenia si kupujúci vyberie. Cena je odvodená od celkovej hmotnosti objednaného tovaru a aktuálna sadzba je väčšinou viditeľná priamo v objednávke, resp. cenu vypočíta predajca a túto cenu oznámi kupujúceme pred zrealizovaním objednávky. Balné je zahrnuté v cene dopravy.


4. Platby

4.1 Platiť za tovar môže kupujúci v hotovosti alebo prevodom na účet predávajúceho na základe zálohovej faktúry.  Na základe odoslanej objednávky vystaví predávajúci zálohovú faktúru, ktorú pošle spolu e-mailom. Túto platbu môže kupujúci uskutočniť nasledovne:
a) prevodným príkazom zo svojho účtu,
b) priamym vkladom v hotovosti na účet predávajúceho,
c) platba v hotovosti
4.2 Platba je možná v HUF.
4.3 Daňový doklad (faktúru) posiela predávajúci kupujúcemu formou e-mailu po doručení tovaru.


5. Dodacie podmienky

5.1 Dodacia lehota na tovar v ponuke predávajúceho je vo väčšine prípadov do 5 pracovných dní od potvrdenia objednávky, maximálna doba dodania je 20 pracovných dní alebo po dohode s kupujúcim sa môže predĺžiť. O dodacej lehote a termíne dodania bude predávajúci kupujúceho informovať pri potvrdení objednávky cey e-mail. Ak kupujúcemu nevyhovuje oznámená predĺžená dodacia lehota, má možnosť stornovať objednávku v súlade s bodom 2.5 týchto Obchodných podmienok.
5.3 Tovar bude vyexpedovaný okamžite po potvrdení objednávky a po splnení všetkých podmienok pre vyskladnenie.
5.4 Pred dodaním tovaru kontaktujeme zákazníka cez e-mailom.


6. Doručenie tovaru

6.1 Predávajúci zabezpečuje dopravu tovaru spôsobom, ktorý si kupujúci vyberie (podľa možností, ktoré sa líšia podľa druhu tovaru) z ponúkaných možností v objednávke:
a) kuriérskou službou,
b) doprava výrobcom tovaru
c) doprava zmluvným partnerom predajcu.
6.2 Miesto odberu je stanovené na základe objednávky kupujúceho. Za splnenie dodávky sa považuje dodanie tovaru na určené miesto.
6.3 Tovar je primerane zabalený a zabezpečený. Kupujúci je povinný pri preberaní tovaru skontrolovať neporušenosť zásielky.
6.4 Spolu s tovarom dodá predávajúci dodací list. Predávajúci taktiež dodá spolu s tovarom návod na obsluhu a záručný list ak to vyžaduje povaha tovaru.
6.5 Za tovar zodpovedá predávajúci až po jeho prevzatie kupujúcim. Tovar sa považuje za prevzatý kupujúcim od doby, kedy tento písomne potvrdí prevzatie tovaru.
6.6 Predávajúci nenesie zodpovednosť za oneskorené dodanie objednaného tovaru kupujúcemu zavinené prepravcom. Za poškodenie zásielky zavinené prepravcom zodpovedá v plnom rozsahu prepravca. Takéto prípady rieši predávajúci dodaním nového tovaru kupujúcemu po zaplatení všetkých škôd prepravcom.
6.7 V prípade väčšieho záujmu sa môže stať, že máme nedostatok tovaru a tak Vami objednaný tovar Vám môžeme dodať v niekoľkých balíkoch, pričom poštovné a balné platíte ako za jeden balík.


7. Odstúpenie od vybavenej objednávky

7.1 Kupujúci je v súlade so zákonom oprávnený bez udania dôvodu odstúpiť od vybavenej objednávky (podľa zákona "od kúpnej zmluvy", ak už kupujúci prevzal tovar) do 14 dní odo dňa prevzatia tovaru.
7.2 Tovar na vrátenie musí byť:,
a) nepoškodený,
b) kompletný (vrátane príslušenstva, dokumentácie, ...),
c) vrátane priloženého dokladu o kúpe.
7.3 Ak sa kupujúci rozhodne vrátiť tovar podľa bodu 7.1 týchto Obchodných podmienok, je povinný:
a) písomne kontaktovať predávajúceho so žiadosťou o odstúpenie od vybavenej objednávky, uviesť číslo objednávky (variabilný symbol), dátum kúpy a číslo svojho účtu pre vrátenie peňazí,
b) zaslať tovar naspäť na adresu predávajúceho - tovar sa odporúča poslať doporučene, poistený a použiť vhodné balenie, aby počas prepravy nedošlo k popísaniu, polepeniu, ani inému znehodnoteniu pôvodných obalov a samotného tovaru (predávajúci neručí za prípadnú stratu alebo poškodenie tovaru počas prepravy),
c) uhradiť výdavky súvisiace s vrátením tovaru (poštovné, poistenie, ...).
7.4 Po splnení podmienok podľa bodov 7.1 až 7.3 týchto Obchodných podmienok a po obdržaní vráteného tovaru je predávajúci povinný:
a) prevziať tovar naspäť,
b) vrátiť kupujúcemu v lehote najneskôr 14 dní odo dňa odstúpenia od vybavenej objednávky celú cenu zaplatenú za tovar, okrem poplatku za dopravu.
7.5 V prípade nesplnenia niektorej z podmienok podľa bodov 7.1 až 7.3 týchto Obchodných podmienok nebude predávajúci akceptovať odstúpenie od vybavenej objednávky a tovar bude vrátený na náklady kupujúceho naspäť.
7.6 Odstúpenie od vybavenej objednávky nie je možné pre fasádne omietky, ktorých farebný odtieň bol namiešaný podľa požiadavky kupujúceho.


8. Záruky a reklamácie

8.1 Vybavovanie reklamácií sa riadi záručnými podmienkami konkrétneho tovaru, Obchodným zákonníkom a príslušnými ustanoveniami Občianskeho zákonníka a osobitnými predpismi.
8.2 Záručná doba na všetok ponúkaný tovar v internetovom obchode predávajúceho je 24 mesiacov okrem tovarov, ktorých vlastnosti takúto záruku neumožňujú ( stavebné spojivá,omietky, betóny a pod.) a táto informácie je uvedená na obale výrobku. Na uplatnenie práv zo zodpovednosti za vady (reklamáciu) vždy postačuje doklad o zakúpení (priložená faktúra). Predloženie dokladu o zakúpení na účely reklamácie postačuje aj v prípade, že bol vydaný záručný list, ale zákazník ho stratil.
8.3 Záruka sa nevzťahuje na bežné opotrebenie veci (alebo jej častí) spôsobené používaním.
8.4 Reklamovaný tovar je kupujúci povinný doručiť na reklamáciu čistý, mechanicky nepoškodený, s kópiou faktúry, dodacieho listu. Kupujúci je povinný spolu s tovarom zaslať aj popis vady.
8.5 POSTUP REKLAMÁCIE:
8.5.1 Čo najskôr nás informovať emailom alebo telefonicky o chybe výrobku.
8.5.2 Poslať produkt späť na adresu firmy predávajúceho
8.6 SŤAŽNOSTI A PODNETY SPOTREBITEĽOV :
8.6.1 Sťažnosti a podnety je potrebné zaslať e-mailom na našu adresu helga.lehocz@hemala.eu , alebo písomne na adresu nášho sídla uvedenej vyššie.
8.6.2. Doručené sťažnosti a podnety sa snažíme riešiť okamžite, pri veľmi komplikovaných prípadoch je maximálne lehota na vyriešenie 30 dní.


9. Alternatívne riešenie sporu

9.1 Spotrebiteľ má právo obrátiť sa na predávajúceho so žiadosťou o nápravu, ak nie je spokojný so spôsobom, ktorým predávajúci vybavil jeho reklamáciu alebo ak sa domnieva, že predávajúci porušil jeho práva. Spotrebiteľ má právo podať návrh na začatie alternatívneho riešenia sporu (ďalej len „návrh") subjektu alternatívneho riešenia sporov, ak predávajúci na žiadosť odpovedal zamietavo alebo na ňu neodpovedal do 30 dní odo dňa jej odoslania.
9.2 Návrh podáva spotrebiteľ príslušnému subjektu alternatívneho riešenia sporov, ktorý si sám vyberie zo zoznamu uvedeného na stránke Ministerstva hospodárstva SR - http://www.mhsr.sk.


10. Ochrana osobných údajov

10.1 Všetky osobné údaje poskytnuté zákazníkom v rámci objednávky tovaru či zákaznícke registrácie prostredníctvom internetového obchodu Internetové stavebniny sú zhromažďované, spracovávané a uchovávané v súlade so zákonom č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov (ďalej ako „ZOOÚ"). K poskytovaniu osobných údajov dochádza pri odoslaní objednávky alebo registrácii zákazníckeho účtu a to v rozsahu údajov uvádzaných vo formulári objednávky či v registračnom formulári.
10.2 Odoslaním objednávky, resp. uzatvorením kúpnej zmluvy, dáva zákazník v súlade so zák. č. 122/2013 Z.z. súhlas predávajúcemu so spracovaním, zhromažďovaním a uchovávaním jeho osobných údajov pre účely uzavretia kúpnej zmluvy, vybavenia objednávok a súvisiacej komunikácie so zákazníkom, ale aj po úspešnom vybavení objednávky pre účely plnenia zo zmluvy a vedenie príslušnej evidencie (napr. pri vybavovaní reklamácií, vedení účtovníctva a pod.), a to až do doby jeho písomného vyjadrenia nesúhlasu s týmto spracovaním. Osobné údaje sú spracované v rozsahu: meno, priezvisko, adresa, telefón, e-mail. Zákazník má právo na prístup k svojim osobným údajom, právo na ich opravu vrátane ďalších zákonných práv k týmto údajom. Predávajúci neposkytuje, nezverejňuje a nesprístupňuje osobné údaje zákazníkov žiadnej ďalšej osobe, s výnimkou spoločností zabezpečujúcich prepravu tovaru, ktorým sú osobné údaje zákazníkov odovzdávané v minimálnom rozsahu potrebnom pre účely doručenia tovaru.
10.3 Vykonaním registrácie zákazníckeho účtu cez internetový obchod Internetové stavebniny zákazník súhlasí s tým, aby v súlade so zákonom č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov predávajúci, prípadne tretia osoba, ako touto spoločnosťou určený sprostredkovateľ v zmysle citovaného zákona, spracovávala, zhromažďovala a uchovávala osobné údaje zákazníka poskytnuté zákazníkom pri jeho registrácii. Zákazník tiež uskutočnením zákazníckej registrácie a/alebo zaškrtnutím súhlasu so zasielaním noviniek akoukoľvek formou pri odosielaní objednávky, udeľuje predávajúcemu súhlas so spracovaním a využívaním týchto jeho osobných údajov pre účely propagačné aj marketingové a s odovzdaním týchto údajov obchodným partnerom predávajúceho na účely propagácie a marketingu, a súčasne vyslovuje súhlas s tým, aby predávajúci a prípadne tretie osoby, s ktorými táto spoločnosť uzatvorila príslušné zmluvné dojednania, posielali zákazníkovi obchodné oznámenia v elektronickej podobe, v zmysle zák. č 147/2001 Z. z. o reklame a zák. č. 610/2003 Z. z. o elektronickej komunikácii. Osobné údaje sú spracovávané v rozsahu: meno, priezvisko, dátum narodenia, adresa, telefón, e-mail, pohlavie.
Zákazník má právo na prístup k svojim osobným údajom, právo na ich opravu, vrátane ďalších zákonných práv k týmto údajom.
10.4 Predávajúci neposkytuje, nezverejňuje a nesprístupňuje osobné údaje zákazníkov žiadnej ďalšej osobe, s výnimkou: spoločností zabezpečujúcich prepravu tovaru, ktorým sú osobné údaje zákazníkov odovzdávané v minimálnom rozsahu potrebnom na účely doručenia tovaru .
Súhlas so spracovaním osobných údajov a zasielaním obchodných informácií je udelený na dobu neurčitú a je možné ho kedykoľvek zdarma odvolať výslovným a určitým prejavom v písomnej forme adresovanej predávajúcemu, a to poštou, telefonicky alebo elektronicky na e-mail helga.lehocz@hemala.eu. Odvolaním súhlasu so spracovaním osobných údajov dôjde zároveň k zrušeniu zákazníckej registrácie.
Zákazník má podľa zák. č. 122/2013 Z.z. v súvislosti so spracovaním osobných údajov najmä nasledujúce práva:
Zákazník má právo na základe písomnej žiadosti od predávajúceho vyžadovať:
a) potvrdenie, či sú alebo nie sú osobné údaje o ňom spracúvané,
b) vo všeobecne zrozumiteľnej forme informácie o spracúvaní osobných údajov v informačnom systéme v rozsahu podľa § 15 ods. 1 písm. a) až e) druhý až šiesty bod; pri vydaní rozhodnutia podľa odseku 5 je dotknutá osoba oprávnená oboznámiť sa s postupom spracúvania a vyhodnocovania operácií,
c) vo všeobecne zrozumiteľnej forme presné informácie o zdroji, z ktorého získal jeho osobné údaje na spracúvanie,
d) vo všeobecne zrozumiteľnej forme zoznam jeho osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,
e) opravu alebo likvidáciu svojich nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,
f) likvidáciu jeho osobných údajov, ktorých účel spracúvania sa skončil; ak sú predmetom spracúvania úradné doklady obsahujúce osobné údaje, môže požiadať o ich vrátenie,
g) likvidáciu jeho osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu zákona,
h) blokovanie jeho osobných údajov z dôvodu odvolania súhlasu pred uplynutím času jeho platnosti, ak prevádzkovateľ spracúva osobné údaje na základe súhlasu dotknutej osoby.
Zákazník má právo u predávajúceho na základe písomnej žiadosti namietať voči:
a) spracúvaniu jeho osobných údajov, o ktorých predpokladá, že sú alebo budú spracúvané na účely priameho marketingu bez jeho súhlasu, a žiadať ich likvidáciu,
b) využívaniu osobných údajov uvedených v § 10 ods. 3 písm. d) na účely priameho marketingu v poštovom styku, alebo
c) poskytovaniu osobných údajov uvedených v § 10 ods. 3 písm. d) na účely priameho marketingu.


11. Záverečné informácie

11.1 Dozor nad poskytovaním služieb vykonáva Slovenská obchodná inšpekcia (SOI)
Inšpektorát SOI pre Bratislavský kraj
Prievozská 32, P.O. Box 5,820 07 Bratislava 27
odbor technickej kontroly výrobkov a ochrany spotrebiteľa
11.2 Tieto všeobecné obchodné podmienky a všetky kúpne zmluvy uzavreté na ich základe sa riadia právnymi predpismi platnými v Slovenskej republike.


© 2017- HEMALA TRADE, spol. s r.o. All rights reserved. Web by: OnlineStudio.sk